Vælg en side

Du tænker måske, at du ikke har behov for en forklaring på, hvorfor vi elsker pizza. Det er jo åbenlyst: det er bare megalækkert. Men er det nu også den eneste grund? Faktisk er der nogle ganske særlige grunde til, at netop pizza falder i så god jord hos de fleste. Så hvis din nysgerrighed alligevel er blevet vækket, så læs med her, og bliv klogere på, hvorfor vi synes pizza er så fantastisk, som vi nu engang gør.

Vores hjerner er vilde med indholdet

Vi skal have mad for at overleve. Det ved vi alle sammen godt. Men hvorfor er det, at vi har langt mere lyst til lækker take away end til grønne bønner og kartofler? Det er der nogle helt klare grunde til. Dengang menneske trådte sine første spæde skridt på Jorden, var forholdene nemlig helt anderledes. Vi var ikke ved at drukne i valg, når det kom til madvarer, ligesom vi er nu. Der fandtes få kilder til føde, og ofte kunne det være svært at fylde maverne helt op hver dag hele året rundt. Derfor er vores hjerner programmerede til at optimere det madindtag, vi så var i stand til få fat i. Når mængden af mad er lille, er det vigtigt, at maden indeholder meget fedt, sukker og salt. Det har vores hjerner og kroppe nemlig brug for, hvis de ikke får så meget ellers. Derfor giver det rigtig god mening, at vi bliver lækkersultne, når vi tænker på pizzaer.

Pizzaer indeholder alt det, vi havde brug for i begrænsede mængder, dengang vi boede i huler. I dag er det selvfølgelig en helt anden sag, for nu er ressourcerne slet ikke så sparsomme mere. Til gengæld smager pizza simpelthen bare godt.

Det fungerer på tværs af grænser

Pizza er en universal succes, og det er der en god grund til. Det er nemlig en perfekt balance mellem brød, tomatsovs og fyld. Det er de færreste, som vil kigge på en pizza og tænke, at den er ulækker. Det er ligegyldigt, om man befinder sig i Europa, Asien, Amerika eller Afrika. Pizza både smager og ser tiltalende ud. Det er en international favorit, og der er ikke nogen, der skærer sig på den.

Så uanset hvor du er i verden, er pizza lige sagen. Er du hjemme i gode gamle Danmark, så bestil din næste pizza i København her. Der er nok at vælge imellem, så uanset hvilket twist du ønsker på din pizza, skal du få det.