Select Page

 

God søvn kan gøre underværker for, hvordan du oplever hverdagen. Ikke blot er det rart at vågne op udhvilet og frisk, men også igennem dagen kan god søvn mærkes i kraft af større overskud, bedre humør og mere overblik. Vil du gerne give dig selv de bedste forudsætninger for at sove godt om natten, er det et godt sted at starte at kigge på den seng, du sover i.

 

Find en seng, der understøtter din søvn

Vi er alle sammen forskellige, og du vil derfor også opleve, at den rette seng for en anden person ikke nødvendigvis er den rette seng for dig. Når du shopper efter en seng, der bedre kan understøtte din nattesøvn, giver det derfor mening at vide, hvad du har brug for, for at kunne sove bedst muligt.

 

Der er mange ting, der kan have indflydelse på, hvilken seng du bør vælge. Orientér dig for eksempel i nedenstående liste, der blot er et uddrag af en større række faktorer:

 

  • Hvilken soveposition bruger du som regel – for eksempel maven, siden eller ryggen?
  • Oplever du gener med allergi?
  • Føler du dig for varm om natten til at kunne falde i søvn?
  • Har du problemer med ryggen?

 

Disse og mange flere spørgsmål kan du med fordel tage udgangspunkt i, når du skal anskaffe dig en bedre seng.

 

Også andre faktorer spiller ind på din søvn

Der er dog naturligvis også andre faktorer, der har indflydelse på dig og din søvn. Det er for eksempel vigtigt at opretholde en god døgnrytme, bestående af nogenlunde faste rutiner. Frisk luft og motion i det rette tidsinterval inden din søvn kan også hjælpe på den oplevede kvalitet, ligesom det ligeledes kan have en effekt at droppe skærmtid for tæt op ad din planlagte sengetid. På den måde undgår du nemlig det blå lys, der påvirker dit indre ur.