Vælg en side

Det er ikke sikkert, at et jordvarmeanlæg er en af de energikilder, du har hørt om indtil videre, men faktum er, at flere danskere i den seneste tid har valgt at få installeret jordvarme i deres boliger. Det ser også ud til, at dette er en tendens, der har tænkt sig at fortsætte i fremtiden, så kunne du godt tænke dig at læse mere om, hvad jordvarme er, og hvornår det giver mening, kan du gøre det herunder.

Fordelene ved jordvarme

En af de største fordele ved et jordvarmeanlæg er, at det er en af de mest energivenlige opvarmningsmetoder, du overhovedet kan finde. Jordvarmeanlægget udvinder varmen fra jorden, som bliver opvarmet af solen, og dermed er det en evig energikilde, der ikke har brug for fossile brændstoffer eller anden afbrænding for at fungere.

Jordvarme er også en økonomisk investering, fordi jordvarmeanlægget har en egenskab til at danne mere energi, end det forbruger. Det er altså denne egenskab, der både gør det meget energivenligt, og dermed bedre for klimaet, men som også vil være med til at sænke beløbet på din varmeregning på den lange bane.

Ulemperne ved at jordvarmeanlæg

Det er naturligvis ikke mange ting, der kun har positive sider, og der kan der også findes nogle ulemper ved at få installeret et jordvarmeanlæg.

Den første og største ulempe er, at det ikke er alle, der kan få installeret et jordvarmeanlæg, fordi det kræver rigtig meget plads i haven. Jordvarmeanlægget skal graves ned, men det kræver altså så meget plads, at det ikke er en mulighed for alle boliger. Nogle ser også selve nedgravningsprocessen som en ulempe.

Selvom jordvarme er en økonomisk investering, er det ikke ligefrem billigt at få installeret. Du må træffe et valg, om du synes det giver mening for jer – du kan se prisen på jordvarme her.