Isolering af loft – Hvad koster det?

Isolering af loft er en vigtig investering for at holde varmen inde i din bolig og spare mange penge på varmeregningen. Men hvad koster god loftisolering i 2023?

I denne artikel vil jeg udforske de forskellige faktorer, der påvirker prisen på loftisolering. Læs videre og bliv klogere på om du skal have efterisoleret loftet.

isolering af loft

Indholdsfortegnelse

Hvad koster isolering af loft?

Hvad koster loftisolering? Prisen varierer afhængigt af flere faktorer.

Som udgangspunkt kan du forvente en pris mellem 90 – 200 kr. pr. m2 alt efter om isoleringstykkelsen er på 100 mm, 150 mm, 200 mm, 250 mm eller 300 mm.

Her er en liste over faktorer, der kan påvirke prisen på loftisolering:

  • Isoleringstykkelse
  • Isoleringsmaterialer

 

Det er værd at bemærke, at ved loftisolering vil der også være ekstra udgifter til gangbro og vindstopplader.

Gangbroen er nødvendig for at undgå at beskadige isoleringen ved betrædning, og vindstopplader sikrer, at isoleringen bliver liggende som den skal.

Prisen på gangbro og vindstopplader afhænger af længden og vil variere mellem 200-250 kr. pr. meter for gangbro og 100-125 kr. pr. meter for vindstopplader.

FORVENTET PRIS: 90 – 200 KR. PR. M2

OBS: Priseksemplerne er udelukkende vejledende og repræsenterer ikke bindende tilbud eller fastsatte priser. Jeg anbefaler at du indhenter tilbud fra fagfolk i dit lokalområde for at få en præcis prisvurdering på en ny faldstamme.

Pris på isolering af loft

En prisberegner kan hjælpe dig med at give en idé om de forventede omkostninger ved loftisolering.

Ved hjælp af en prisberegner kan du indtaste oplysninger om dit loft, herunder størrelse og isoleringstykkelse, samt vælge det ønskede isoleringsmateriale.

Baseret på disse oplysninger vil prisberegneren give dig en estimeret pris for loftisolering. Udover prisen for selve isoleringen skal der også tages højde for ekstra udgifter som gangbro og vindstopplader. 

Her er et eksempel på en oversigt over priser baseret på isoleringstykkelse og isoleringsmateriale:

  • Isoleringstykkelse 100 mm 10.800 kr.

    Pris pr. m2 inkl. moms: 90 kr.

  • Isoleringstykkelse 150 mm 15.000 kr.

    Pris pr. m2 inkl. moms: 125 kr.

  • Isoleringstykkelse 200 mm 18.000 kr.

    Pris pr. m2 inkl. moms: 150 kr.

  • Isoleringstykkelse 250 mm 21.000 kr.

    Pris pr. m2 inkl. moms: 175 kr.

  • Isoleringstykkelse 300 mm 24.000 kr.

    Pris pr. m2 inkl. moms: 200 kr.

loftisolering

Hvorfor skal du isolere loftet?

Loftisolering har mange fordele:

  • Energibesparelser: Loftisolering kan hjælpe med at optimere dit energiforbrug. Ved at forhindre varmetabet gennem taget (u-værdi) kan du reducere behovet for opvarmning og opnå energibesparelser.
  • Indeklima: God isolering af loftet resulterer i et bedre indeklima ved at skabe en mere stabil og komfortabel temperatur i hjemmet.
  • Klimaaftryk: Loftisolering skåner miljøet og kan bidrage til at reducere klimaaftrykket. Ved at forbedre energieffektiviteten i dit hjem reducerer du dit energiforbrug og dermed også dit CO2-udslip.

 

Dermed kan loftisolering være et skridt i retningen af at gøre dit hjem mere miljøvenligt og bæredygtigt.

Ved at efterisolere loftet kan du altså forbedre energieffektiviteten i dit hjem, opnå et bedre energimærke og reducere varmetabet, hvilket kan føre til betydelige besparelser på din varmeregning. 

For at opnå de bedste resultater anbefales det at få professionelle isolatører til at udfører loftisolering. De har den nødvendige ekspertise og erfaring til at sikre en korrekt installation af din nye isolering.

FÅ 3 TILBUD FRA LOKALE ISOLATØRER

OBS: Priseksemplerne er udelukkende vejledende og repræsenterer ikke bindende tilbud eller fastsatte priser. Jeg anbefaler at du indhenter tilbud fra fagfolk i dit lokalområde for at få en præcis prisvurdering på en ny faldstamme.

Eksempler på loftisolering og besparelser

Lad os se på nogle eksempler på loftsisolering og de besparelser, der kan opnås.

Jeg vil se på forskellige situationer med forskellige størrelser af huse, eksisterende loftisolering og tykkelsen af ekstra isolering samt omkostninger og årlige besparelser.

Besparelsen ved loftisolering afhænger af forskellige faktorer såsom varmeforbrug, tykkelse af isolering (hvor mange mm), energiform og ønsket isoleringstykkelse.

Loftisolering betragtes som en af de bedste investeringer indenfor energiforbedringer: tiden før investeringen i loftisolering har betalt sig selv hjem (dvs. tilbagebetalingstiden) ligger typisk mellem 3-6 år.

Priseksempel 1: Murermestervilla

Huset er 130 m2 i vandret loftareal og har i forvejen 50 mm lag isolering på loftet.

Loftsrummet efterisoleres med yderligere 250 mm isolering, som lægges i tre lag isoleringsbatts. Dertil en 8 meter gangbro, så det uudnyttede loft kan besigtiges uden at beskadige isoleringen.

  • Tilbagebetalingstid: 6,9 år

  • Årligt afkast: 14-15 pct.

  • Isoleringsfirma står for loftisolering på 250 mm samt 8 meter gangbro: Mellem 24.350-24.750 kr. inkl. moms (ca. 200 kr. per m2)

  • Årlig besparelse i varme: 3.600 kr.

murermestervilla

Priseksempel 2: Patriciervilla

Huset er 100 m2 i vandret loftareal og har i forvejen 100 mm isolering på loftet.

Loftrummet efterisoleres med yderligere 200 mm isolering med papirgranulat. Der etableres dertil 4 meter gangbro samt 40 meter vindstopplader rundt om tagfoden samt loftlem.

  • Tilbagebetalingstid: 13,9 år

  • Årligt afkast: 7-8 pct.

  • Isoleringsfirma står for loftisolering på 200 mm, 4 meter gangbro samt 40 meter vindstopplader: Mellem 15.800-16.000 kr. inkl. moms (ca. 160 kr. per m2)

  • Årlig besparelse i varme: 1.150 kr.

patriciervilla

Priseksempel 3: Parcelhus

Huset er 120 m2 i vandret loftareal og har i forvejen 200 mm isolering på loftet.

Der etableres dertil 5 meter gangbro samt 50 meter vindstopplader rundt om tagfoden samt loftlem. Loftrummet efterisoleres med yderligere 100 mm isolering.

  • Tilbagebetalingstid: 16 år

  • Årligt afkast: 4,7 pct.

  • Isoleringsfirma står for loftisolering på 200 mm, 5 meter gangbro samt 50 meter vindstopplader: Mellem 11.800-12.050 kr. inkl. moms (ca. 100 kr. per m2)

  • Årlig besparelse i varme: 750 kr.

Hvilke materialer efterisolere dit loft bedst?

Der findes forskellige isoleringsmaterialer, der kan anvendes til loftisolering.

Mineraluld, såsom Rockwool eller Isover, er populært på grund af dets høje isoleringsevne og holdbarhed. Det findes i form af isoleringsmåtter eller ruller, der kan lægges mellem loftsbjælkerne eller en eksisterende gangbro.

Papiruld er et andet alternativ, der består af genbrugspapir og er lavet som små granulater, der blæses ind i loftsrummet. Det er en effektiv isoleringsmetode, der kan tilpasses selv de mest vanskelige områder.

FÅ 3 TILBUD FRA LOKALE ISOLATØRER

OBS: Priseksemplerne er udelukkende vejledende og repræsenterer ikke bindende tilbud eller fastsatte priser. Jeg anbefaler at du indhenter tilbud fra fagfolk i dit lokalområde for at få en præcis prisvurdering på en ny faldstamme.

Hvordan udføres isolering af loft?

Der er forskellige metoder til loftisolering.

En af de mest anvendte metoder er at lægge isoleringsmåtter eller ruller mellem loftsbjælkerne. Dette er en relativt enkel metode, der foretages indefra og udføres med mineraluld eller papiruld.

En anden metode er at blæse granulat ind i loftsrummet ved hjælp af specialudstyr. Denne metode er mere egnet til uudnyttet loftsrum, hvor det er svært at lægge isoleringsmåtter.

Uanset metoden er det vigtigt at sikre en korrekt installation og sikre, at isoleringen er jævnt fordelt for at opnå maksimal effektivitet. Det anbefales derfor at få et gratis isoleringstjek fra professionelle isolatører.

Hvis dit hus er mere end 15-20 år gammelt, er der stor sandsynlighed for, at det ikke har isolering på 300 mm. Dette er et energikrav i dag. Når du får efterisoleret dit loft, kan det mærkes i form af en mindre varmeregning.

Konklusion

Loftisolering er en vigtig investering for at forbedre energieffektiviteten i dit hjem.

Herunder finder du de fem vigtigste nøglepunkter, når loftet skal isoleres:

  • Tilstrækkelig meget isolering holder varmen inde i din bolig og skaber et mere behageligt indeklima.

  • Prisen på at isolere, udskifte din gamle isolering eller efterisolere dit loft kan variere afhængigt af forskellige faktorer, herunder isoleringsmateriale, tykkelse og ekstra udstyr.

  • For at få en præcis pris på loft isolering kan du bruge en prisberegner eller indhente tilbud fra professionelle isoleringsfirmaer.

  • Loftisolering kan betale sig på lang sigt, da ny isolering reducere varmetab og energiforbrug, hvilket resulterer i årlige besparelser.

  • Ved at vælge den rette isoleringsmetode og tykkelse kan du opnå en hurtig tilbagebetalingstid for din investering i loftisolering, når huset opvarmes.

isolering af loft

FAQ - Isolering af loft

Hvad er isolering af loft?

Loftisolering fungerer som en dyne, der forhindrer varme luft i at forsvinde op igennem loftet og taget. Der er mange penge at spare, hvis man får efterisoleret sin bolig eller uudnyttet loftrum.

 

Kan du selv isolere dit loft?

Det er muligt at isolere loftet selv, især hvis du bruger isoleringsmåtter af mineraluld.

Dog kan installationen være besværlig, og det anbefales at få hjælp fra en professionel isolatør eller uddannede energivejledere for at sikre korrekt isolering af nye- eller ældre huse.

 

Skal jeg vælge isoleringen med den mindste λ-værdi?

Valg af isoleringsmateriale afhænger af flere faktorer, herunder pris og egnethed til isoleringsopgaven.

Nogle materialer kan være dyrere, men det kan stadig være mere omkostningseffektivt at vælge et materiale med en højere λ-værdi, hvis det kan lægges i et tykkere lag for at opnå samme isoleringseffekt.

 

Hvilken type isolering af loft skal jeg vælge?

Der er to typer isolering til loftisolering: sammenhængende isolering og granulat:

  • Granulat lægger en tæt dyne af isolering og udfylder sprækker og revner i eksisterende isolering.
  • Sammenhængende isolering som isoleringsbats eller isoleringsruller kræver mere arbejde og er mere tilbøjelig til utætheder og komprimering over tid.

 

Uanset valg af isoleringstype, så vil du spare penge – både på kort og lang sigt.