Select Page

Overfyldte indkøbscentre, familiebesøg, ekstra arbejdspres, julemiddage og -frokoster kan gøre enhver stresset. Men hvis der er styr på forberedelserne i god tid, behøver det slet ikke og være så stressende endda. Særligt køkkenet er under pres i julemåneden og der er store forventninger til dig som kok, af gæsterne. Sørg blot for masser af plads og en redning i brandalarmen.

Julen er køkkenets højtid

i julemåneden bliver dit køkken udsat for madlavning, som aldrig før. Næsten hver fjerde siger, at de bruger fra 4 timer og helt op til mere end 6 timer i køkkenet juleaften. Vi bruger over hele december måned utallige timer i køkkenet med sved på panden, med at kokkerere. Julen handler med sikkerhed om god, hjemmelavet mad, med fokus på de helt rigtige råvarer.

Rigtig mange hygger sig i køkkenet med at lave mad ved særlige højtider og det topper uden tvivl i julen. Det handler om at være i god tid med mange ting, for at julen ikke bliver stressende, men køkkenet er et af de vigtigste, basale elementer, der skal være styr på. Maden skal gerne laves i et lækkert køkken. Det hjælper ikke at sætte køkkenet på ønskesedlen, for hvad er chancen? Det er bedre at realiserer sin drøm og sikre sig, at man kan lave god mad til alle sine julegæster.

 

Køleskabet er proppet til randen

Danskerne er glade for traditioner og samvær. 74,6 procent af danskerne siger, at de gerne laver bagværk og mad efter opskrifter, der går i arv. Mange af os har opskriften på mormors hjemmelavede klejner eller leverpostej skrevet ned i et kladdehæfte.

Det behøves måske ikke at være den helt store køkkenrenovering, det kan være enkle elementer, der gør forskellen. Noget der altid er udfordrende er, at få plads til alt i køleskabet, både før og efter tilberedning. Man kan derfor overveje at tage et kig på rummelige køleskabe, som eventuelt kan stå i garagen eller lignende. Måske det virker fjollet, men du skal ikke være i tvivl om, at du får det brugt, nu hvor du har investeret i det.

 

Udnyt det kolde vejr

Sørg for gode opbevaringsmuligheder, til at det der midlertidigt kommer til at fylde skabe og skuffer. Der skal både gode gemmesteder til, til gaver og til juleslik. Vi er måske ikke helt ude i, at der skal nye skabe og skuffer til køkkenet, men bare nye opbevaringsmuligheder. Find tætte kasser, som du kan stille køligt i garagen. Udnyt det kolde vejr og have dine drikkevarer godt begravet i sne, så de ikke fylder irriterende steder.

Yderligere, bør man måske lige tjekke røgalarmen virker som de skal. For når vi har fuld gang i køkkenet, kan vi måske til tider godt glemme overblikket og pludselig stå med en brændt and eller brunede kartofler. Der er travlt i december også for brandvæsnet. Derfor ville det for alle, når en god start på december, at teste eller opsætte røgalarmerne.