Select Page

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Selvom de fleste af os naturligvis ikke skal ud og rejse langt væk, betyder det alligevel, at der kommer til at være mange tommer huse rundt om i landet i juli. Vi skal rundt i landet, på campingpladser, i sommerhuse og lignende. Når vi gør dette, efterlader vi vores hjem stående tomme. Det er derfor heller ikke så overraskende, at sommerferieperioden også er en af højtiderne for indbrudstyve.

Undgå at få ødelagt ferien

Der findes nok ikke meget der er værre, end at blive ringet op om, at der har været indbrud i ens hus, men man befinder sig i den anden ende af landet. Eller at man kommer hjem efter en dejlig ferie, for at finde ud af, at der har  været nogen inde i ens hjem. Det kan naturligvis være svært at gardere sig fuldstændig mod indbrud, men det man kan gøre, er i hvert fald at gøre det så besværligt som muligt.

Det første man bør gøre, er at få tjekket sine låse. Hvis der er tale om et nyere hus, eller i hvert fald nyere døre, så er der som regel ikke så meget at bekymre sig om. Bor du dermed i et ældre hus eller lejlighed, hvor låse er af ældre dato, kan det være en god ide at få dem tjekket. Kontakt en låsesmed og lad tjekke dine låse. Man skal desuden huske på, at ens låse også kan være ens havedør eller vinduerne. Det hjælper eksempelvis ikke meget, at ens dør er sikker, mens ens havedør kan åbnes med en skruetrækker.

Gør livet surt for tyven

Udover at have styr på låsene, er der flere andre ting man gøre, som gør livet lidt mere surt for potentielle indbrudstyve. Eksempelvis kan man åbenlyst installere en tyverialarm eller overvågning af den ene eller anden slags. Der findes mange forskellige typer, både med og uden abonnement. Overvågning eller alarm er ikke en garanti mod indbrud, men tyve foretrækker  naturligvis at de ikke er der. Derfor er der også en større chance for, at de går videre, end hvis der ikke er.

Du kan også få installeret lys med sensorer, der tænder, når nogen nærmer sig huset. Mørke er typisk indbrudstyvens bedste vin. Mørke betyder, at de kan arbejde ugeneret. Hvis lyset tændes, vækker det måske også opmærksomhed hos dine naboer. Netop dine naboer er også et godt middel mod indbrud. Sørg for at fortælle dem, at du ikke er hjemme (hvis de ellers er). Så ved de, at hvis der pusler folk rundt ved jeres hus, så er det ikke jer.

Endelig er der de klassiske råd, som at sørge for at postkassen ikke bliver overfyldt, at græsset bliver slået, og ikke efterlad redskaber eller værktøj liggende fremme, der kan bruges til at bryde ind med.