Vælg en side

Skal du i gang med at male badeværelse? Skal køkkenet have en kærlig hånd? Hvis du skal svinge malerpenslen i et rum, hvor der bliver brugt vand, så er det en god ide at bruge vådrumsmaling. Her får du gode råd til, hvordan du kommer sikkert i havn, med vådrumsmaling.  

Hvorfor skal jeg bruge vådrumsmaling? 

Grunden til at vi kalder denne type maling, for vådrumsmaling, er simpelthen fordi den er skabt for at tåle at komme i direkte kontakt med vand. Endvidere er den udviklet til at forhindre at vand og fugt trænger igennem malingen. Hvis det sker, så er der nemlig forhøjet risiko, for at der kommer fugtskader. Når du vælger at male et rum, eller dele af et rum, med vådrumsmaling, så får væggene en stærkere overflade, end det som den gør, med almindelig maling.  

Dette er også grunden til at det er utrolig vigtigt at du bruger den helt rigtige maling, når du skal male et værelse. Vådrumsmaling er, på grund af dets egenskaber, det oplagte valg, når du skal male køkkenet, badeværelset eller i bryggerset. 

Foto: Pixabay

Fem gode råd til gør- det –selv manden 

For at resultatet efter dine anstrengelser, skal blive lige så imponerende så alt det hårde arbejde du har lagt ind i malerarbejdet, så skal du sørge for at du vælger vådrumsmaling af høj kvalitet. Det er derfor en fordel at du rådfører dig med specialister i maling. Hvis du følger disse fem rådene, så er det store muligheder, for at du får lavet et resultat, som du kan være stolt af;  

  • Vælg kvalitetsmaling, som har god dækkeevne. 
  • Vælg maling med miljømærkning på emballagen- du skal helst ikke indånde giftige stoffer. 
  • Start med at male kanterne, og brug derefter en malerrulle på væggen. 
  • For flot finish- sørg for at male jævnt. 
  • Lad malingen tørre mindst 10 timer, og mal altid to strøg. 

Det er selvfølgelig også helt afgørende for et godt resultat, at du gør et grundigt forarbejde. Det vil sige at du gør godt og grundigt rent, inden du starter. For det bedste resultat, så skal det området som skal males, først grundes. Grunderen som du bruger, skal selvfølgelig også være udviklet specielt til vådrums brug. Hvis den væg som skal forvandles, er præget af ujævnheder og huller, så skal du selvfølgelig også investere i speciel vådrumsspartel. Denne bruger du til at gøre væggen helt jævn, sådan at det færdige resultat står helt perfekt.  

Vælg den rigtige farve 

Troede du vådrumsmaling kun kom i hvidt? Så må du tro om igen. Selv om det mest almindelige stadig er at gå for en hvid farve med glans 25, så kan du sagtens få vådrumsmaling i flere forskellige farver. Farven kan nemlig tones ud, til at blive til lige den farve som du drømmer om. Så hvis du ønsker at lave et blåt badeværelse, så er dette fuldt mulig. Du kan også vælge at male fliserne i køkkenet i en rød farve, hvis det er det du ønsker. 

Brug kyndig rådgivning, til at få lige præcis den farve som du ønsker, og følge rådene i denne artikel, så får du et vådrum som du kan være stolt af.