Select Page

Danskerne mere stressede end aldrig før, men der ses dog en positiv udvikling i borgernes handlinger omkring det. Danskerne er blevet bedre til at gennemskue deres problemer og gøre noget ved det, inden det overtager ens hverdag. I takt med flere danskere for stress og flere søger behandling, dukker der også flere behandlingsmetoder op. Læs her om nye metoder og dem vi bør benytte mere.

Danskerne VIL yde deres bedste

Op mod hver fjerede sygemelding skyldes dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det svarer til 35.000 danskere, som hver dag er sygemeldt på grund af psyko-sociale faktorer. 430.000 danskere har symptomer på alvorlig stress hver dag. Det svarer cirka til 12% af befolkningen. Danskere vil meget gerne være den bedste udgave af dem selv, fordi de ved det giver pote at kæmpe hårdt. Det giver dog i mange tilfælde nogle helt forkerte prioriteringer i hverdagen. den enkelte dansker stiller høje krav til, hvor meget vi skal nå på arbejdet og derhjemme.

Vi vil gerne være til stede så mange steder som muligt og samtidig yde ens bedste på alle ens platforme og miljøer. Det kan være svært at give sig tid til de ting der virkelig betyder noget og være til stede i det. De stressede danskere skal blive bedre til at prioriterer de ting, der virkelig betyder noget, samtidig med, at de ikke skal glemme sig selv. Det er vigtigt, at man giver sig selv et pusterum ind imellem, til at reflekterer og slappe af, det gavner både det mentale og fysiske.

 

Psykologerne arbejder på højtryk

Danskerne er dårlige til at indrømme, når de har problemer. Men når det er sagt er befolkningen blevet langt bedre til at opsøge psykologhjælp. Nye tal viser, at danskerne strømmer til psykolog på det offentlige og de private sygforsikringers regning. Angst, depression og et stressende arbejdsmarked er en del af forklaring.

Stress i længere periode kan være virkelig skadende og føre til en ubehagelig lidelse, som kan være svær at komme ud af på egen hånd. Den store interesse for psykologhjælp har medført mange nye former og behandlingsmetoder. Den nyeste form er psykologhjælp over videokonsultation, hvor man her ikke behøves mødes fysisk. Konceptet er bygget på, at man i en verden der går stærkt, ikke har mulighed for at tage fat i hjælpen når man har brug for den. Den traditionelle psykologiske tilgang bliver udfordret med denne mulighed for at kontakte sin psykolog over videochat, når man har brug for at få lettet hjertet.

Moderne mennesker har vænnet sig til muligheden for at få løst alle deres problemer igennem nettet, så hvorfor ikke kunne benytte denne teknologi på dette område, igennem computer eller mobil. På den måde kan klienten også befinde sig i de rammer, de føler sig tryggest.

 

Hvad er din form for afslapning?

Der er selvfølgelig mange måder at give sig selv et pusterum fra den travle hverdag. Første step er ofte at overholde sine ferier og samtidig sinde den form for ferie, der skaber de bedste muligheder for en selv. Folk slapper af og holder ferie på forskellige måder, så det er op til en selv at finde den måde, man får slappet af og restitueret bedst på.

Hvile og nydelse er den bedste kur, når du har meget at tage dig til. Tag på et eventyr i udlandet, hvor du får tankerne helt væk fra hverdagen og bare nyder det du er i. Skræddersyet rejser er muligheden for dig der ønsker en rejse planlagt på dine præmisser. Det bliver på den måde mere personlige rejser, hvor man får muligheden for at opleve andre kulturer. Din rejse kan også være et sted du har været før, så du kender omgivelserne i forvejen. Man kan til tider føle sig mere tryg på den måde og det kan være nemmere at slappe af.