Select Page

Det kan være superbøvlet at være teenager, det ved vi alle jo godt, når vi tænker tilbage på vores teenageår. Vi var ustyrlige unger, der distraherede os selv fra de mange beslutninger der skal tages stilling til. Det kan virke uoverskueligt, med alle de krav der kommer fra dem selv og andre. Det kan være svært ikke bare og være den irriterende forældre, men bid i det sure æble og hjælp dem ud i fremtiden. Det er de mest afgørende år.

Hjælp dem igennem forandringerne

De første teenageår er ofte der hvor de helt store forandringer sker og det kan være svært selv helt at følge med. Hvis vi holder fast på den fysiske udvikling, er det her man skal gribe problemerne hvor de opstår. Det er i den her periode hvor kroppen forandrer sig og derfor her man har muligheden for at skubbe ændringerne i den rigtige retning. Stå til rådighed når spørgsmålene tikker ind og sørg for de føler sig trykke ved at kontakte dig, når der opstår tvivl. Gode eksempler kan være øjenproblemer eller tænderne.

Vær opmærksom på dit barns øjne, de har en stor betydning for deres muligheder i fremtiden. Man skal ikke overvåge sine børn, men læg mærke til om de behov for at side meget langt eller tæt på skærmen. Spænder de meget i panden for at kunne fokusere? Tag dem med til en øjenlæge eller optiker, at efter, hvad du mener problemet kunne være. Hvis der vises at være en eventuel bygningsfejl, vil vi klart anbefale en øjenlaseroperation når de fylder 18 år. Det er den langt mest effektive metode, og det kan Kun betale sig.

Hvis man først får bøjle på, når tænderne er færdigudviklet, bliver det en meget lang og besværlig proces. I disse tilfælde dropper man det bare og ville ønske man havde gjort det tidligere. Det er også ofte billigere for dig som forældre at reagere, når de er unge, end når de bliver de 17-18 år.

 

Kulturelle og lærerige oplevelser for livet

Der er mange oplevelser du kan give dit barn, som de vil takke dig for for livet. Det er sjældent folkeskoler er gode til at foreslå fede og anderledes muligheder, som man kan gøre i 10. klasse. Noget som er en super fed mulighed for et ungt menneske, er at tage et år til udlandet eller tage på en efterskole. Det kan være en dyr fornøjelse, men helt klart noget der gavner dit barns videre udvikling, uddannelsesmæssigt og socialt.

Der findes mange former for sprogskoler og efterskoler, med forskellige fokus, alt efter fritidsinteresser eller faglige interesser. Det kan være nervepirrende at blive sendt ud på i den vide verden alene, når man er i den alder, men det giver meget til udviklingen. Tag en snak med dit barn om de fede muligheder der er derude og fokuser på det faktum, at de får venner fra hele verden for livet.

 

Et forældrekøb kan godt betale sig

Et forældrekøb kan være en fornuftig investering. Overvejer du at benytte dig at muligheden for at købe en bolig og udleje den til dit barn, har forældrekøb den fordel – foruden hjælpen tik dit barn – at det kan være en ganske fornuftig investering. Flere vælger og investere i en lejlighed, som de lejler ud, indtil deres egne børn skal bruge den, eventuelt på grund af uddannelse. Når den sidste i rækken flytter ud af forældrekøbet, er der flere der vælger at flytte ind i lejligheden og sælge huset.

Det er blevet langt nemmere og låne penge online. Lån penge billigt på nettet, ved blot en ansøgning, som giver mere end blot et tilbud, man kan tage til eftertanke. Som forældre har man ofte også en langt bedre og stabil økonomi, hvor et lånt nemmere kan afbetales hurtigt og uden for mange renter. Man kan altid sælge lejligheden igen og håbe på at få mere ind, end man i den tid købte lejligheden for. Det er uden tvivl en god investering, som både dig og dine børn i fremtiden vil sætte stor pris på.