Select Page

Indretningen af børneværelset bør skabe glæde hos dit barn og sikre god trivsel. Det skal opfordre til hygge og leg, så barnet har et fristed, hvor der er plads til at lade fantasien udfolde sig i trygge rammer. Derfor er det vigtigt, at værelset afspejler netop barnets interesser. Det kan betyde, at man som forældre bliver nødt til at give slip på sine egne præferencer og lade barnets ønsker komme i første række. Her kan I få lidt inspiration til, hvordan børneværelset kan indrettes.

Møbler

Det perfekte børneværelse kræver først og fremmest de helt rigtige møbler. Funktionelle og farverige møbler er typisk et hit hos børnene. Det kan være dekorative opbevaringsmøbler, der tilføjer lidt farve i rummet. Det er også en god ide at bruge møbler til børn. Sæt for eksempel en børnestol med Spiderman eller Disneyprinsesser i hjørnet, så barnet føler sig hjemme og forstår at værelset kun er til dem. Børnemøbler skaber desuden god plads og luft i rummet.
Husk også at børneværelset helst skal have så meget gulvplads som muligt. Det meste leg foregår på gulvet, så der skal være plads til at lege med LEGO eller bygge en hule.

Legetøj

Det er essentielt for børns udvikling, at de bruger tid på at lege. Leg gør børn kreative, robuste, nysgerrige, innovative og sociale. Egenskaber, som alle er enormt vigtige at besidde i et moderne samfund. Derfor er det vigtigt, at børn er omgivet af voksne, der forstår betydningen af leg og skaber miljøer, som understøtter denne, så børnenes udvikling er optimal.

Dekoration

Dekoration er med til at gøre værelset hyggeligt og indbydende. Hæng plakater op af barnets favoritsuperhelt, -prinsesse eller noget helt andet, som barnet elsker. Det fylder ikke ret meget, men giver værelset personlighed og sjæl. Hvis barnet netop leger meget på gulvet, er kan det være en god ide at lægge et blødt tæppe eller en måtte ind på værelset, så det er behageligt at ligge der.

Lyt til barnet

Når børneværelset skal indrettes, er noget af det vigtigste faktisk at lytte til barnet. Hvilke interesser har det, og hvordan skal værelset se ud? Det er vigtigt, at barnet føler, at det har indflydelse på værelsets udtryk. Hvis værelset imødekommer barnets behov og interesser, øges trygheden og trivslen. Barnet skal selvfølgelig ikke have lov til selv at bestemme alt på værelset, men det er en klar fordel at medtage deres ønsker og tanker.