Select Page

Når du skal i gang med at bygge, kan det meget hurtigt blive en stor kattepine. Derfor har vi fundet nogle generelle tips frem, som i altid bør overveje, når i går i gang med større eller mindre projekter.

 

Få altid flere tilbud

Der er rigtig mange håndværkere i dag, og rigtig meget arbejde. Det gør at håndværkerne til tider, kan gå hen og tage mere for det, end hvad de normalt ville gøre. Udbud og efterspørgsel har simpelthen gjort, at der er flere og flere som sætter prisen op. Derfor er det altid en rigtig god ide at få flere tilbud. Man bør som minimum få 3 tilbud til et hvert projekt. Og ligesom de forhandler om priserne med deres leverandør, på samme måde kan du også forhandle med din håndværker. Især hvis du har fået flere tilbud. Det er selvfølgelig ikke sikkert at de kan give dig et nedslag i pris, men det er en nem måde at (måske) sparrer nogle penge.

 

Få rådgivning

Hvis du selv er håndværker, kan det være at du har rimelig god forstand på nogle forskellige brancher, som ligger op af din egen branche. For de resterende danskere kan det være rigtig svært, at finde ud af om det nu er helt rigtigt, at hele taget skal skiftes, blot fordi der er faldet et tegl af. Derfor er det altid en rigtig god ide, at få en professionel rådgiver på banen. Alt efter størrelsen på projektet er en hovedentreprenør klart at foretrække. Så skal du ikke selv stå og være torv holder på noget, du måske ikke ved noget om. Men hvis størrelsen på projektet nu ikke er til at hyre en hovedentreprenør, kan man med fordel kontakte en virksomhed som tilbyder rådgivning indenfor den branche. Det er også en god måde, at vise din håndværker, at du er sat ind i tingende. Og hvis ingen af delene er på budgettet, kan man komme rigtig langt med at Google. Ligesom så mange andre ting man Google i dag, bør ens håndværker og det arbejde han laver også være en nem ting at finde information på.

Det er altid godt at kende sine rettigheder når man indgår en aftale med en håndværker. Hvornår bliver man bundet af en aftale for eksempel? I Danmark anses en mundtlig aftale lige så bindende som en skriftlig. Men i praksis bør man altid få tilbud og godkendelser på skrift. Altid. Det betyder også, at når du er i telefonen med din håndværker, at du skal passe på med at acceptere mere arbejde, uden at være helt sikker på hvad du har sagt ja til. Det kan måske virke basalt, men det er et tilbagevendende problem som både håndværkere og forbrugere står overfor. Står du overfor et større byggeri eller køb af hus, er det ofte her de største problemer opstår. Det er derfor vigtigt at du hele tiden for en opdatering på, hvor meget regningen er løbet op på. Står du overfor et større projekt såsom at købe en bolig, er en bolighandel guide også klart en god ide at benytte sig af! Så kan du hurtigt finde frem til hvilke minefelter der er, når man skal købe bolig.