Select Page

Hvis man har en have af en fornuftig størrelse, og måske ikke lige har naboerne alt for tæt, kan det være at man har gået og leget med tanken om det. At få et udendørs spa eller et vildmarksbad. Hvad er mere lækkert, end at kunne sidde i 40 grader varmt vand og kigge på stjernerne selvom luften er iskold.

For de fleste bliver det ved drømmen, mens andre fører den ud i livet. Men hvad koster det egentlig og hvilken model skal du vælge. Det har vi kigget lidt nærmere på.

Forskellen på de to

Forskellen mellem et spa og et vildmarksbad er blandt andet opvarmningskilden og boblerne. For hvor et udendørs spa bliver varmet op af strøm og kan lave bobler i de fleste tilfælde, så et et vildmarksbad lidt mere lavpraktisk. Det er lavet af træ, og det er en brændeovn der varmer det op. Man skal med andre ord også have lidt bedre tid. Et vildmarksbad kræver med andre ord så heller ikke, at være i nærheden af en stikkontakt og kan være langt fra ens hus. Desuden vil mange nok mene, at de æstetik er lidt smukkere.

Prisen

Det er desværre umuligt at sige, hvad det koster. Det svarer lidt til at sige, hvad koster en ny bil. Her vil svaret også være et sted mellem 80.000 og flere millioner. Det man kan kigge på er derfor, hvad koster det som minimum. Et vildmarksbad kan fås fra under 8000 kroner, hvis du køber det ved Davidsen. Du kan naturligvis også lave det selv, eller få det lavet af en snedker, men så skal nok for forvente et 0 mere på prisen. Prisen afhænger naturligvis af ting som materiale og størrelse.

En udendørs spa i en rimelig kvalitet koster i de fleste tilfælde godt over 30.000 kroner. Der er meget teknik der ska være i orden og af god kvalitet. Hvilket man ikke er helt så afhængig af, hvis man investerer i et vildmarksbad. Der er dog også begyndt at komme en masse oppustelige versioner frem. Her kan man for under 3000 kroner være i gang. Det er nok de færreste der tror på at dette, er en langsigtet investering i noget, der holder i mange år. Ikke det mindre så kan det være en god måde at finde ud af, om det overhovedet er noget man kommer til at bruge.